top of page
Vraag een Expert

Zit je nog met vragen?

Wij hebben onze meest gestelde vragen samengevat hieronder.
Zit je toch nog met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!
 • Hoe lang is een voorschrift geldig?
  De eerste behandeling dient plaats te vinden binnen de twee maanden na de datum die op het voorschrift staat vermeld.
 • Voor hoeveel beurten heb ik recht op terugbetaling?
  Per jaar heb je recht op een terugbetaling voor 18 COURANTE behandelingen (met de hoogste terugbetaling). Als later een nieuw probleem ontstaat waarvoor kinesitherapie is aangewezen, kan de adviserende geneesheer van jouw mutualiteit per jaar nog max. 2 reeksen van 18 verstrekkingen toestaan. Bij een F- Acuut PATHOLOGIE bijvoorbeeld na chirurgische ingrepen met een nummer groter dan N200 heb je recht op 60 terugbetaalde behandelingen. Bij een F- B PATHOLOGIE bijvoorbeeld gangrevalidatie, lymfoedeem. In deze gevallen heb je recht op 60 behandelingen. De terugbetaling bij E-PATHOLOGIEËN zijn niet gelimiteerd in aantal behandelingen zolang de goedkeuring loopt.
 • Hoe verloopt de eerste behandeling?
  Er wordt steeds begonnen met het opstarten van een dossier. Zo beschikken wij over alle nodige administratieve gegevens en wordt een vlotte communicatie mogelijk. Vervolgens wordt een vraaggesprek (anamnese) afgenomen. Hierbij zullen wij allerlei vragen stellen over jouw aandoening. Dit is een eerste stap om inzicht te krijgen in jouw ziekte- en genezingsproces. Daarna volgen de inspectie en het klinisch onderzoek. Op basis van je houding, beweging en de resultaten van enkele testjes, krijgen wij een gedetailleerd en volledig beeld van wat er misloopt en waar er aan gewerkt moet worden. Eens het onderzoek is afgerond zullen wij samen met jou de behandelingsopties overlopen en een behandelplan. Indien mogelijk wordt er tijdens de eerste zitting ook begonnen met de behandeling.
 • Hoe lang duurt een behandeling?
  Een behandelsessie duurt 30min.
 • Wat als ik niet (op tijd) op mijn afspraak kan zijn?
  Probeer steeds op tijd op je afspraak te zijn, ben je te laat, dan zal de behandeling korter duren. Indien je niet aanwezig kan zijn, probeer dan ten laatste 24u op voorhand de afspraak te annuleren. Gereserveerde afspraken die niet 24 u op voorhand en met grondige reden worden afgezegd zullen worden aangerekend, zonder terugbetaling van de mutualiteit.
 • Hoe maak ik een afspraak?
  Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan op verschillende manieren: Telefonisch: Patrick Maas: 0479 28 06 56 Dyoni Roosen: 0474 72 42 80 Stefanie Smeets: 0495 99 97 33 Door even langs te komen in de praktijk: Brogelerweg 29, 3950 Bocholt
 • Welke kledij draag ik best als ik naar de kine ga?
  Op zich maakt het niet zoveel uit wat je aanhebt, maar gemakkelijke sportieve kledij is aan te raden (T-shirt, joggingbroek, short,…). Zo zal je het minst gehinderd worden tijdens je oefeningen. Juwelen laat je best uit tijdens de behandeling en een haarrekkertje kan altijd handig zijn!
 • Wat neem ik mee op de eerste afspraak?
  Het voorschrift van jouw geneesheer Je identiteitskaart Een klevertje van je ziekenfonds Alle relevante informatie i.v.m. je klacht. Dit kan zowel medische beeldvorming (rx, CT, MRI, echo, etc.) zijn, als ook verslagen van andere zorgverleners, protocols, … . Hoe vollediger jouw dossier, hoe beter de zorg! Comfortabele kledij: zie ‘welke kledij draag ik best als ik naar de kine ga?’ Indien je binnen hetzelfde kalenderjaar reeds therapie kreeg bij een andere kinesitherapeut, gelieve te vermelden hoeveel beurten je reeds kreeg. Dit is belangrijk in het kader van een correcte terugbetaling door de mutualiteit.
 • Waar kan de behandeling plaatsvinden? Bij mij thuis of in de praktijk?
  De praktijk beschikt over alle faciliteiten om jou optimaal te behandelen (behandeltafel, materiaal, oefenzaal,…) en verdient dus steeds de voorkeur als behandellocatie. Indien het voor jou niet mogelijk is om tot in de praktijk te komen, is een huisbezoek mogelijk.
 • Bijkomende info
  Onderstaande informatie dienen wij als onderneming ter beschikking te stellen van onze patiënten. Ondernemingsnummer: Rizivnummer: De therapeuten in onze praktijk zijn geconventioneerd. Wij zijn in het bezit van een beroepsaansprakelijkheidverzekering bij volgende verzekeraars: – – – Toezichthoudende autoriteit: De Provinciale Geneeskundige Comissie FAC Verwilghen Blok A – 2e verd. – Voortstraat 43 3500 Hasselt pgc.limburg@gezondheid.belgie.be
bottom of page